Truffels fan tsiis en roggebrea / Truffels van kaas en roggebrood

Ingredinten:

400 gram tige fyn raspe lde tsiis
500 gram sfte boerebter
piper en slt t e mole
Worcestersaus
1 pakje wiet roggebrea
boskje hakke piterseelje

 

 

Bereiding:

Set de oven oan of 50C. Nim de sfte boerebter en doch dy yn in kom. Slach de bter mei in mikser hielendal wyt, san 10 minuten lang. Doch drnei de fine raspe tsiis der yn. Ried de tsiis der goed troch en meitsje alles op smaak mei piper en slt t de mole. Krij in grutte platte skaal, bygelyks in bld en bedek dy mei plestikfoly. Doch de krm yn de spuitsek en spuitsje der doppen fan op de skaal mei it plestikfoly. Krek wat grutter as in knikkert, mar net sa grut as in keatsbal! Opstiivje litte yn de koelkast, san 2 oeren.

Ferkrommelje it roggebrea, lis it mingsel op in bakplaat met bakpapier. Sko de plaat yn de oven en lit de krommels yn 3 oeren droegje. Nei twa oeren it brea fkuolje litte en drnei mei in mes fyn hakje en de piterseelje der troch dwaan. Pak de klde tsiisboltsjes t de koelkast. Mei de hn (as in gehaktbal) de krommels brea om de tsiiskrm rlje. It sjocht dert as in truffel. Leuk foar besite, of as Fryske tapas.

 

Ingredinten:

400 gram zeer fijn geraspte oude kaas
500 gram zachte roomboter
peper en zout uit de molen
Worcestersaus
1 pakje roggebrood
bosje gehakte peterselie
 

Bereiding:

Verwarm de over voor op 50C. Doe de zachte roomboter in een kom. Mix dit gedurende 10 minuten. Doe daarna de geraspte kaas erbij. Roer dit mengel goed door en breng op smaak met peper en zout. Neem een grote platte schaal en bekleed deze met huishoudfolie. Doe de crme in een spuitzak en spuit bolletjes op de schaal met huishoudfolie. Net wat groter dan een knikker, maar niet zo groot als een kaatsbal. Laat de bolletjes circa 2 uren opstijven in de koelkast.

Verkruimel het roggebrood en stort het mengsel op een bakplaat met bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en laat de kruimels in circa 3 uren drogen. Na twee uren het brood laten afkoelen en met een mes de kruimels fijnhakken en de peterselie er door doen. Neem de koude kaasbolletjes uit de koelkast en rol met de hand de kruimels roggebrood om de kaascrme. Het ziet eruit als een truffel. Leuk als borrelhapje of Friese tapas

 
Bron: www.reitsespanninga.nl