Home

vlag

Een nieuw seizoen Friese Streekmarkt!

Van mei t/m oktober wordt iedere eerste zaterdag van de maand in Oldeberkoop een Friese Streekmarkt georganiseerd. Gezamenlijk bieden circa 25-30 standhouders een uitgebreid aanbod van streekproducten aan. Allemaal (h)eerlijke producten met een goed verhaal. Steeds meer mensen weten de streekmarkt te vinden en waarderen de producten en de vaak ambachtelijke wijze waarop deze gemaakt zijn. 

U vindt er een groot variëteit aan producten zoals vlees, biologische groente, gerookte vis, aardappelen, diverse soorten kaas, honing, ijs, chocolade, fruit en meel. Maar ook informatie over de streek ontbreekt niet. Dit alles aangevuld met ambachten zoals wilgentenen vlechten en spinnen. De live-muziek zorgt voor een extra stukje sfeer en blijft u de hele dag? Ook aan de inwendige mens is gedacht.

De Friese Streekmarkt in Oldeberkoop viert feest, want dit jaar beleeft zij haar 10-jarig jubileum! De Friese Streekmarkt is inmiddels een begrip in Oldeberkoop en wijde omgeving. Vorig jaar werd een nieuwe koers ingezet door de markten te verbinden met leuke thema’s zoals “Culinair tintje” en “Brocante”. Dit bleek een positieve ontwikkeling en daarom gaat de organisatie dit jaar in samenwerking met Gasterij ’t Hof nog een stapje verder. Gasterij ’t Hof verzorgt elke maand Live Cooking op de markt! 
En om de sfeer op het Appie Tjalmaplein verder te verhogen wordt ook de live-muziek uitgebreid. Hilleke v.d. Molen is aanwezig tussen 11:00 en 13:00 uur en vanaf 13:00 uur is er iedere markt een andere artiest. Dit tiende seizoen combineren we iedere streekmarkt met een themamarkt: Buitenleven, Culinair Tintje, Brocante, Streekmarkt à la Montmartre, Ambachten, Herfstsfeer! Iedere markt allemaal leuke gaststandhouders passend bij het thema van de markt.

 

 

De markt is geopend van 10:00 – 16:00 uur en wordt gehouden op het Appie Tjalma Plein in het centrum van het dorp tegenover Gasterij ’t Hof en Le Brocope.  Uiteraard is de entree gratis en komt u met de auto, dan kunt u deze parkeren op het evenemententerrein De Doevekaampe, wat op loopafstand van de markt ligt.

Kom kijken, proeven, kopen en genieten!