Verslag van de streekmarkten gehouden in 2010

Zaterdag 2 oktober, de 5e Friese Streekmarkt.

Zaterdag 2 oktober, de 5e en laatste Streekmarkt van dit seizoen. De weersvoorspellingen waren niet goed en we begonnen dan ook met regen.

Maar gaandeweg de dag werd het droog en klaarde het zichtbaar op en s’middags werd het zowaar een aangename temperatuur. De bezoekers lieten zich niet door de weersomstandigheden afleiden en kwamen toch weer naar de gezellige streekmarkt, die dit keer weer op het pleintje werd gehouden.

Om 16.00 uur hebben we deze serie markten afgesloten  en wederom waren de standhouders  weer tevreden over de gedane zaken.

We houden deze markt als laatste voor dit seizoen en gaan de ervaringen evalueren. Hopelijk volgend jaar een een nieuw seizoen met streekmarkten!!

Zaterdag 4 september, de 4e Friese Streekmarkt.

Zaterdag 4 september, de 4e Friese Streekmarkt. De weersvoorspellingen waren aardig, een heerlijk najaarszonnetje werd voorspeld.  Wederom op de Willinge Prinsstraat en direct na 10.00 uur liep het al weer aardig aan.

Nieuw was de pompoenen en kalebassenkraam. En verder was er weer het vertrouwde aanbod.  Het tuincentrum had het aanbod afgestemd op de komende herfst en de visboer was wederom uitverkocht.

Al met al weer een leuke dag zowel voor de producenten alsook voor de bezoekers. Op naar 2 oktober voor alweer de laaste Streekmarkt.

U komt toch ook op de laatste streekmarkt van 2010
 en wel op 02 oktober 2010.

 

Zaterdag 7 augustus, de 3e Friese Streekmarkt.

De weersvoorspellingen waren goed, niet te heet en niet te koud.  Wederom op de Willinge Prinsstraat met een aantal nieuwe standhouders was het al weer snel een gezellige boel.

Nieuw waren de kersen, de geschenkmanden, de cranberry-producten van de cranberryfarm uit de Hoeve en ook tuincentrum Jansma’s Hof uit Katlijk was voor het eerst aanwezig.
Niet alleen de bewoners, maar nu ook toeristen en de bezoekers van Open Stal bezochten deze gezellige markt om lekkere producten uit de streek te proeven en te kopen.
Door de drukte was de visboer al om 12.00 uur uitverkocht, hij liet extra vis brengen en om 15.00 uur kon hij naar huis, opnieuw was zijn kraam leeg…

Al met al weer een leuke dag zowel voor de producenten alsook voor de bezoekers. Op naar 4 september voor alweer de 4e Streekmarkt.
 

 

Zaterdag 3 juli, de 2e Friese Streekmarkt.

De weersvoorspellingen waren boven de 30 graden dus werd als locatie gekozen voor de prachtige Willinge Prinsstraat. Een sfeervolle straat met prachtige bomen, zodat de standhouders mooi in de schaduw konden staan. 

Direct om 10.00 uur stroomde het publiek alweer toe en werd er wederom gretig geproefd en gekocht. De kinderen konden zelf proberen om Bertha 103 te melken en ook was er een Streekmarkt-quiz. Moeilijke en leuke vragen waarbij ze de antwoorden bij diverse standhouders moesten opvragen. Winnaar van de quiz is geworden Thomas Woudstra uit Oldeberkoop en hij heeft een cadeaubon van 10 euro gekregen.
 

 

Zaterdag 5 juni, de 1e Friese Streekmarkt.

De eerste Friese Streekmarkt in Oldeberkoop is succesvol verlopen. s’Morgens om 09.45 uur heeft Johan Veenstra, bekend als Stellingwerver schrijver en verteller de Streekmarkt officieel geopend.

.De weersomstandigheden waren perfect en de 20 standhouders hadden geen gebrek aan kopers.

In een leuke sfeer met en stukje muziek op de achtergrond werd er gretig geproefd en gekocht. Niet alleen de streekproducten waren in trek, maar ook het ijsje, de friese mosterdsoep of het kopje koffie met een stukje oranjekoek op het terras werden gewaardeerd.

De organisatie, stichting de Buorkerij Zuidoost Friesland  is al weer doende om de volgende Streekmarkt op zetten met nog meer standhouders en ook zal er meer aandacht komen voor leuke activiteiten voor de kinderen.

Iedere eerste zaterdag van de maand tot en met oktober zal de Streekmarkt worden gehouden  van 10.00 tot 16.00 uur in het centrum van Oldeberkoop.