Nieuws

 Als de R is in de maand, is het weer niet altijd meegaand

Zaterdag 7 september was er weer een streekmarkt in Oldeberkoop. Het thema deze markt was Pannenkoeken en Pompoenen. Zowel Kaasboerderij De Stelp als Natuurtuin Hummelhûs hadden pompoenen meegenomen. Voor degene die dat niet had willen missen, maar toch gemist heeft, kan zijn/haar hart ophalen tijdens het Pompoenenweekend op 14 en 15 september aanstaande bij Kaasboerderij De Stelp. Daar vindt u ze in alle soorten en maten.

Omdat het toch wat frisser was dan de afgelopen dagen ging een pannenkoek er wel in! Ella Ros bakte naturel, spek- en kaaspannenkoeken. Voor elk wat wils dus. Helaas begon het na de middag te regenen, waardoor het aantal bezoekers wat minder was dan gebruikelijk. Maar de sfeer was er niet minder om. Hilleke Timmer zorgde met haar gitaar voor wat gezellige muziek!

Het seizoen 2013 loopt ten einde, op zaterdag 5 oktober aanstaande is al weer de laatste Friese Streekmarkt van dit seizoen. Dus mocht u uw wintervoorraad nog aan willen vullen dan zien we u graag in Oldeberkoop!
 

Pannenkoeken en Pompoenen

Aanstaande zaterdag is er weer Friese Streekmarkt in het centrum van Oldeberkoop. De pompoenentijd is weer aangebroken. Kaasboerderij De Stelp neemt een aantal pompoenen mee naar de markt. Pompoenen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Voor de sier en om op te eten. Wist u dat u van pompoenen heerlijke soep en cake kunt maken?

En heeft u al eens een lekkere pannenkoek gegeten op de markt? Ella Ros uit Oudehorne maakt van het meel van Korenmolen “Windlust” een grote kom beslag en bakt heerlijke pannenkoeken: naturel, met spek of met kaas. U kunt deze gelijk op de markt nuttigen, maar voor de makkelijke maaltijd kunt u ze ook verpakt mee naar huis nemen. Lekker en snel klaar!

Wilt u zelf aan de slag? Dan heeft It Moalwinkeltsje een uitgebreid assortiment aan meel voor o.a. pannenkoeken, diverse soorten brood, citroencake, kruidkoek, cupcakes en muffins. Op de verpakking staat een duidelijke beschrijving, mislukken kan bijna niet!

De markt is geopend van 10:00 – 16:00 uur, we raden u aan uw auto te parkeren op de Doevekaampe (het evenemententerrein), dit ligt op een steenworp afstand van de Friese Streekmarkt.

 

Koude junimarkt in Oldeberkoop

Het was een koude Friese Streekmarkt afgelopen zaterdag, maar gelukkig was het wel droog. Het Schaapscheerderfeest op de Doevekaampe bracht nieuw publiek naar de streekmarkt.

Voordeel van deze temperatuur was wel dat iedereen wel zin had in een kop soep. En wat is er nu mooier dan zelf genieten van een kop tomatensoep of broccolisoep en meteen een goed doel steunen? De soep was gemaakt door Elise Smale, woonachtig in Oldeberkoop. En met de opbrengst van de soep steunt zij de Stichting Linda tegen melanoom.

Voor de kinderen was er de mogelijkheid een workshop te volgen bij Vlechterij Vinkenslag. Onder deskundige begeleiding van Jannie Hakman kon een vliegbeestje worden gemaakt van wilgentenen. De eindresultaten waren erg leuk!

Gaststandhouder was Martha’s Kitchen uit Muntendam. Hun kraam was gevuld met naar eigen recept ingemaakte olijven en huisgemaakte tapenades. Er viel veel te proeven en alles rook ook al even lekker! Wellicht zien we de dames nog een keer terug als standhouder.

De volgende Friese Streekmarkt vindt plaats op 6 juli aanstaande. Ook dan hebben we weer een en ander voor u in petto, maar daarover in de volgende nieuwsbrief meer........
 

Bijzondere Friese Streekmarkt in Oldeberkoop

Aanstaande zaterdag (01-06-2013) is het weer de eerste zaterdag van de maand en dat betekent dat er weer een Friese Streekmarkt is. Deze wordt gehouden van 10:00 – 16:00 uur in het centrum van Oldeberkoop. Naast de vertrouwde streekproducten hebben we enkele bijzondere activiteiten op het programma staan.

Als gaststandhouder is Martha’s Kitchen uit het Groningse Muntendam aanwezig met huisgemaakte olijven, tapenades en kruidenboter. Voor de kinderen is er een leuke activiteit te doen. Vlechterij Vinkenslag is één van onze vaste standhouders, eigenaresse Jannie Hakman biedt kinderen de mogelijkheid om zelf, tegen een kleine vergoeding, een vliegbeestje te maken van wilgentenen.

 

Ook willen we u graag uitnodigen om een kopje soep te komen eten! En niet zo maar soep maar zelfgemaakte tomatensoep van Elise Smale uit Oldeberkoop. Want met dit kopje soep steunt u een bijzonder initiatief: de stichting Linda tegen Melanoom. Deze stichting is ontstaan door het ziekbed en het overlijden van Linda van der Valk. Elise heeft Linda persoonlijk gekend en met de verkoop van haar eigengemaakte tomatensoep probeert zij de stichting zoveel mogelijk te ondersteunen.

 

 

Wilt u er aanstaande zaterdag een dagje uit van maken in Oldeberkoop, dan kan dat, want naast de Friese Streekmarkt wordt er op de Doevekaampe van 11:00 – 16:00 uur een Schaapscheerdersdag georganiseerd.
 
Streekmarkt op 4 mei 2013

Afgelopen zaterdag werd de eerste Friese Streekmarkt van dit zomerseizoen georganiseerd in het centrum van Oldeberkoop. De zon deed goed zijn best om deze start wat extra glans mee te geven. Het was dan ook gezellig druk in het dorp.

En ook in die vierde seizoen wisten de standhouders weer wat nieuws te bieden: Friese turfgerookte worst met stukjes Friese Nagelkaas, echte boerenkwark van de Bûterblom, Waterbuffelbrie, asperges en Rucola, kakelvers van het land.

Dit smaakt uiteraard naar meer! De volgende streekmarkt wordt gehouden op zaterdag 1 juni en ook dan hebben wij u weer iets nieuws te bieden. Tijdens de Voorjaarsfair in Oldeberkoop, die in het Hemelvaartsweekend plaatsvindt, is er een ministreekmarkt op het Friese Woudenplein. Kom kijken, proeven, kopen en genieten!

 
 
Streekmarkt gaat nieuwe seizoen 2013 in

Zaterdag 4 mei dan is het weer zover! Dan start het vierde seizoen van de Friese Streekmarkt te Oldeberkoop. Een markt die zich ieder jaar nog verder uitbreid, niet alleen qua standhouders, maar ook qua bezoekers.

Naast de oude bekenden zoals: groente, fruit, aardappelen, kaas, worst, honing en gerookte vis, zullen er deze markt ook enkele nieuwe producten worden geïntroduceerd: buffelbrie en Fries gerookte worst verrijkt met Friese Nagelkaas. En we kunnen melden dat er al weer aardbeien zijn!

Behalve een uitgebreide keuze aan streekproducten zijn er ook enkele oude ambachten te bewonderen zoals het vlechten met wilgentenen en wol spinnen. En u kunt bij ons terecht voor een bloemetje, een Stellingwerfs boek of informatie over allerlei activiteiten in de regio. Ook aan de inwendige mens is gedacht: een ijsje, een pannenkoek, een kop koffie met appelgebak of een broodje gehaktbal, kortom keus genoeg. En op het terras met (live) muziek kunt u heerlijk sfeer proeven en genieten......

Het is binnenkort weer moederdag! Verras uw moeder eens met een tas vol overheerlijke streekproducten of een mooi cadeau uit de regio. We helpen u graag bij het samenstellen van een leuk pakket.

De Friese Streekmarkt wordt gehouden van 10:00 – 16:00 uur in het centrum van Oldeberkoop. De toegang is gratis en rond de markt is voldoende parkeergelegenheid.

 
 

Terugblik van de streekmarkten welke gehouden zijn in 2012, klik hier

Terugblik van de streekmarkten welke gehouden zijn in 2011, klik hier
Terugblik van de streekmarkten welke gehouden zijn in 2010, klik hier.