Nieuws

Laatste streekmarkt van het seizoen.
Zaterdag 4 oktober is al weer de laatste streekmarkt van dit seizoen. Maar deze valt dan wel in de lekkerste week van het jaar: de week van de smaak! Hét jaarlijkse event waarin gezonde, eerlijke voeding centraal staat. Lekker lokaal en duurzaam, met streekproducten in het middelpunt.

Een thema waar de Friese Streekmarkt perfect bij past! (H)eerlijke producten, vaak op ambachtelijke wijze bereid of met zorg gekweekt. De diverse standhouders vertellen u graag hun verhaal achter het product en weten ook hoe u hun product het best kunt bewaren. Want met de laatste markt van dit seizoen is het wel de gelegenheid om nog wat producten in te slaan voor de wintervoorraad.
 

Ook deze laatste Friese Streekmarkt zijn er weer twee gaststandhouders. Allereerst Carmen’s Australian Kitchen, zij verkoopt olijfolie en balsamicoazijn uit Australië. En Landwinkel Vierhuis uit Rohel, deze keer nog te gast, maar voor volgend jaar een nieuwe vaste standhouder. De familie Van der Zee verkoopt onder de noemer Fries Veenweidevlees hun eigen vlees. Op hun boerderij hanteren zij een biologische vorm van landbouw zonder kunstgrepen. Zij laten u graag kennis maken met hun producten.

Dus voor de laatste keer dit jaar: kom kijken, proeven, kopen en genieten!

 

Vakantie vieren in Oldeberkoop….

Aanstaande zaterdag is weer zo’n dag die zich uitstekend leent om vakantie te vieren in Oldeberkoop. Per auto, fiets of boot, het dorp is op verschillende manieren goed te bereiken. En waarom dan nu juist zaterdag?

Dan is er van 10:00 – 16:00 uur weer Friese Streekmarkt in het dorp. Ook kunt u ’s middags de kunst- en kijkroute Open Stal bezichtigen. En tussendoor genieten van een heerlijke lunch bij Gasterij ’t Hof in Oldeberkoop.

De afgelopen markt werd door Gasterij ’t Hof het Bjusterbaarlik Hof Broadsje geïntroduceerd. Een heerlijk meergranenbroodje (zonder E-nummers) gemaakt met producten van standhouders van de Friese Streekmarkt. Dit bijzondere broodje wordt uitsluitend tijdens de streekmarkten als lunchgerecht geserveerd.

Naast een uitgebreid aanbod van producten zoals groente, fruit, kaas, honing, vlees, meel en chocola is er deze markt ook weer een bijzondere gaststandhouder en dat is Marcella van der Sluis uit Oldeberkoop, zij verkoopt prachtige handgemaakte houten stempels uit India.

Kom dus aanstaande zaterdag kijken, proeven, kopen en genieten in Oldeberkoop!
 

Gezamenlijke ideeën komen samen tot een  Bjusterbaarlik Hof Broadsje

Het is geen geheim dat Rogier van Eijk van Gasterij ’t Hof graag gebruik maakt van streekproducten in zijn gerechten. De uitdaging om “het” lunchgerecht van de Friese Wouden te verzinnen greep hij dan ook met beide handen aan. Helaas werd hij niet als winnaar gekozen, maar lekkere ideeën zijn er niet om in de kast te laten liggen en daarom wordt tijdens de eerstvolgende Friese Streekmarkt op 19 juli aanstaande het Bjusterbaarlik Hof Broadsje gepresenteerd.

De basis is een heerlijk gezond meergranenbroodje zonder E-nummers en daarnaast heeft Rogier gebruik gemaakt van producten van Kaasboerderij De Stelp, Imkerij De Delleburen en Natuurtuin ’t Hummelhûs, alle drie vaste standhouders van de Friese Streekmarkt. Alle geheimen geven we niet prijs, maar het is zeker de moeite waard dit fenomenale Friese lunchgerecht te gaan proeven!

En daarmee leent zaterdag 19 juli zich uitstekend voor een dagje uit in Oldeberkoop: ’s ochtends een bezoek aan de Friese Streekmarkt, daarna een heerlijke lunch bij Gasterij ’t Hof, het terras is direct gelegen aan de streekmarkt. En de middag kunt u benutten voor het bezichtigen van de Kunst- en Kijkroute Open Stal die door het prachtige dorp heen kronkelt.

De Friese Streekmarkt wordt gehouden van 10:00 – 16:00 uur, u kunt uw auto gratis parkeren op evenemententerrein De Doevekaampe wat op loopafstand van zowel de markt als het startpunt van de Open Stal gelegen is.
 

Zaterdag 5 juli – Helden op de markt

Aanstaande zaterdag is er weer Friese Streekmarkt in Oldeberkoop en deze keer met twee echte helden!  Op woensdag 25 juni wonnen Dick Noteboom en Willem-Teun Tel van Natuurtuin ’t Hummelhûs de publieksprijs bij de verkiezing van De Held van de Fryske Smaak 2014.

Het thema van dit jaar was “Bonen en ander Peulvruchten”. Iets wat natuurlijk perfect aansluit bij de biologische groententuin in Oudehorne. Hier worden diverse soorten groenten, fruit en kruiden verbouwd. Die vervolgens o.a. via de groentenpakketten, de eigen boerderijwinkel en de Friese Streekmarkt hun afzet vinden in de weide omgeving. Tevens worden er van de eigen producten ook heerlijke jams en sappen gemaakt.

Een vaste standhouder vanaf de allereerste markt is Imkerij De Delleburen uit Oldeberkoop. Een ieder heeft inmiddels wel iets meegekregen van de problemen waar de bijenvolken mee te kampen hebben. Ook in onze omgeving is dit helaas goed merkbaar. Naast de verkoop van diverse soorten honing en aanverwante honing- en bijenwasproducten vertelt de imker u graag wat u er thuis aan kunt doen om de bijenpopulatie in stand te houden en weer te laten toenemen.

U bent van harte welkom van 10:00 – 16:00 uur. U kunt uw auto gratis parkeren op de Doevekaampe, het evenemententerrein in Oldeberkoop, wat op loopafstand van de markt ligt.

 

 

Zaterdag 7 juni - Koekje van eigen deeg!

Zaterdag 7 juni is het weer zover. Dan vindt in Oldeberkoop de tweede Friese Streekmarkt van dit seizoen plaats. Een van onze vaste standhouders is Bakken met Niels uit Zwolle. Op de markt bakt hij heerlijke ovenverse warme appelrondo’s. Op de volgende Friese Streekmarkt zoekt Niels assistentie van kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s !

Samen met de kinderen mooie appelrondjes bakken is een feestje! Gezellig knutselen met deeg en voor je het weet mag het de oven in. Nieuwsgierige blikken door het raampje van de oven. Worden ze mooi bruin ? En dan het moment waarop iedereen gewacht heeft….. Vol trots genieten van al dat lekkers ! Aan de workshop zelf zijn geen kosten verbonden. De appelrondo’s die worden bereid en meegenomen zijn verkrijgbaar voor 1,95 euro per stuk. En wie wil nu niet een eigen heerlijke verse appelrondo bakken?

Ook deze markt zijn er weer enkele bijzondere standhouders te gast! Zoals bijvoorbeeld Martha’s Kitchen.  Zij verkopen heerlijke olijven (met kruiden) en huisgemaakte tapenade’s, pesto’s en kruidenboter.  Trajectum uit Appelscha is ook weer aanwezig met diverse zelfgemaakte cadeauartikelen. Net als de eerste markt is Ann Vorstelijke Wellness te gast. Ann Welles is gediplomeerd natuurgeneeskundig gezondheidsadviseur en verkoopt diverse producten ter ondersteuning van uw gezondheid!

U bent van harte welkom van 10:00 – 16:00 uur. U kunt uw auto gratis parkeren op de Doevekaampe, het evenemententerrein in Oldeberkoop, wat op loopafstand van de markt ligt.

 

Zonnige start Lustrum-jaar Friese Streekmarkt!

Het was een heerlijke zonnige dag afgelopen zaterdag met de start van een nieuw seizoen Friese Streekmarkt. Het werd dan ook al snel gezellig druk op het pleintje in het centrum van Oldeberkoop. Naast de vaste standhouders waren er enkele gaststandhouders: Thea’s Zeepboetiek uit Oldeholtpade, Trajectum uit Appelscha en zorgboerderij Phoenix uit Nijeholtwolde. Deze laatste verkocht zelfgekweekte groenteplanten.

Ook werden er door enkele standhouders nieuwe streekproducten geïntroduceerd. Zo verkocht de Waterbuffelfarm uit Oldemarkt yoghurt in diverse smaken.  En Natuurtuin ’t Hummelhûs had heerlijke eigengemaakte aardbeienjam meegebracht naar Oldeberkoop.

Kortom dit smaakt naar meer en dat kan op zaterdag 7 juni aanstaande, want dan is de volgende Friese Streekmarkt!

 

3 Mei Friese Streekmarkt in Oldeberkoop!

Zaterdag 3 mei aanstaande is de start van een nieuw seizoen Friese Streekmarkt. Dit jaar al weer voor de vijfde maal, een lustrum dus! Steeds meer mensen weten de streekmarkt te vinden en waarderen de producten en de vaak ambachtelijke wijze waarop deze gemaakt zijn.  De markt is geopend van 10:00 – 16:00 uur en zal worden gehouden op het pleintje in het centrum van het dorp tegenover Gasterij ’t Hof en Le Brocope.  Uiteraard is de entree gratis en komt u met de auto, dan kunt u deze parkeren op het evenemententerrein De Doevekaampe, wat op loopafstand van de markt ligt.

Gezamenlijk bieden de standhouders een uitgebreid aanbod van producten. Allemaal (h)eerlijke producten met een goed verhaal. De diverse producenten vertellen u er zelf graag meer over. De Waterbuffelfarm uit Oldemarkt is dit seizoen ook weer van de partij, wellicht kent u hun vlees of mozarella al? Maar wist u dat zij sinds kort ook overheerlijke buffelyoghurt verkopen? Het is een heerlijke, volle yoghurt verkrijgbaar in verschillende smaken. Natuurtuin ’t Hummelhûs uit Oudehorne is wederom van de partij met biologische groente. Het aanbod van hun producten breidt zich steeds verder uit, vanaf dit jaar verkopen zij ook eigengemaakte jams, heerlijke vol van smaak en een lekker mayonaise gemaakt van scharreleieren en geproduceerd in De Knipe!

Daarnaast zijn er ook enkele nieuwe gaststandhouders van de partij zoals bijvoorbeeld  Thea’s Zeepboetiek uit Oldeholtpade. Thea Hoogeveen verkoopt eigengemaakte zeepcreaties en daarmee is dus elke creatie uniek! En Trajectum uit Appelscha, zij verkopen o.a. eigengemaakte buitenkaarsen. Zondag 11 mei is het Moederdag. Bent u nog op zoek naar een origineel  cadeau? Wij hebben verschillende tips voor u!

 
Terugblik van de streekmarkten welke gehouden zijn in 2013, klik hier

Terugblik van de streekmarkten welke gehouden zijn in 2012, klik hier

Terugblik van de streekmarkten welke gehouden zijn in 2011, klik hier
Terugblik van de streekmarkten welke gehouden zijn in 2010, klik hier.